Göran Hägglunds trovärdighet faller till dörrförsäljarens nivå

Jag blir åksjuk av Kristdemokraternas velande mellan förakt för svenska folket och tilltro till människors kapacitet, skrev jag förra veckan. Den åksjukan har nu förvärrats kraftigt.
Efter Almedalens bästa tal, där Göran Hägglund talade som om han trodde på männikors förmåga att bestämma över sina egna liv, föll han, så fort han återvände till regeringskansliet, tillbaka i en förbudsnoja som bygger på uppfattningen att hela folket måste utsättas för förmynderi för att inte supa ihjäl sig.
Göran Hägglund trodde på medborgarna i torsdags, för att på måndagen omyndigförklara dem.
Så kan inte ett seriöst parti agera.
Den högfärdighet som ligger bakom regleringsivern står mig upp i halsen.
Det parti som inte tror att människor kan hantera alkohol, har naturligtvis ingen tilltro till människorna överhuvudtaget. Kristdemokraterna har i så fall förstatliga vad som helst. Varför inte barnens uppfostran? Om KD inte litar på att föräldrar kan köpa vin under eget ansvar, hur i helvete ska de då kunna tillförtros omsorgen om de egna barnen?
Fattar inte Kristdemokraterna att allt det som de säger sig stå för saknar varje uns av trovärdighet om de driver alkoholförmynderi?
Och jag tappar nu förtroendet för att Göran Hägglund är en hederlig person. Han står i Almedalen och ljuger besökarna rakt upp i ansiktet. Han menar ingenting av det han säger. Hur ska jag i fortsättningen kunna ta något alls på allvar när det kommer från Hägglund?
Nej, Kristdemokraterna är ett parti man inte kan lita på. Från och med nu kommer jag att betrakta varje utspel från Kristdemokraterna som från en dörrförsäljare. Men största möjliga skepsis.
Kristdemokraterna har gjort bort sig rejält.
Se mer: Svenska Dagbladet i Hägglund tillbaka i regleringsmissbruket, Barometern i Sänkt alkoholskatt minskar illegal införsel, Helsingborgs Dagblad i Delikat spritbalans, Aftonbladet i Läsarna: Varför ska alla betala för att vissa inte klarar spriten? , Metro i Höjd alkoholskatt kommer bara öka privatimporten.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen