Fjärde juli: vi gratulerar Amerika!

Och tackar för allt det vi fått av Förenta Staterna, allra främst vår frihet.
Ingen i Europa anföll USA under andra världskriget. Enligt fredsrörelsens logiken borde därför USA inte deltagit på den europeiska fronten. Det var ett krig Förenta Staterna valde att föra frivilligt, precis som Irakkriget. Och man gjorde det för att befria européerna. Inte bara från nazism utan också från kommunism.
Tiotusentals unga amerikaner offrade sina liv för vår frihet. Utan att de hade blivit angripna. De kom enbart som befriare.
Det är solidaritet, det.
Så: grattis på 233-årsdagen!
Fler bloggkommentar om 4 juli, 2004: ”Varför hatar så många Amerika?”, 2005: ”Nyfött Amerika räddades av Alexander Hamilton”, 2006: “Vi är också en del av Amerika”, 2007: “Därför firar vi Amerika”, 2008: Världens ljusaste dag.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen