Sarah Palin spelar högt

Alaskas guvernör Sarah Palin avgår i förtid från sitt ämbete. Hon blev världsberömd som John McCains kandidat som vicepresident i höstas. Palin har inte sagt vad hon tänker göra nu, men Bill Kristol skriver i Weekly Standard:

Om Palin vill bli presidentkandidat 2012, varför inte göra exakt det hon nu annonserat? Det är ett enormt högt spel — men det kan vara ett slugt drag … Nu kan hon skriva en bok, hålla tal, resa runt i landet och i världen …
Hon kanske inte lyckas. Allt beror på hennes talang, och hennes agerande. Hon kommer att vara under intensiv och fientlig granskning, och hon måste agera klanderfritt.
Det är en balansgång på slak lina. Oddsen är emot att hon klarar det. Men jag skulle inte satsa mina pengar emot henne.

Ja, det gäller att hon formulerar sin politik och sitt budskap med stor energi och kraft för att stå emot medievänsterns partiska häcklare. Hon behöver också samla det republikanska partiets olika falanger som är mer splittrade än på länge.
I motsats till medievänsterns alla bisarra påhopp, så har hon som politiker i staten agerat libertarianskt, medan hon framfört konservativa budskap om livsstil och moral som de rättesnören hon förespråkar för människors vardag. Alltså: hon gör skillnad på vad staten ska lägga sig i och vad som är föredömligt för människor att på eget beslut bestämma sig för. Det kan vara en väg att återförena marknadsliberalerna i storstäderna med socialkonservativa i landsorten.
Hon är ju en mer erfaren politiker än vad Barack Obama var när han ställde upp. Så i den meningen har ju tröskeln till presidentskapet kraftigt sänkts.
Se mer i bloggen: Camille Paglia: Palin är feminismens största framsteg sedan Madonna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,)
  

Rulla till toppen