Valsuccé för 70-åringarna

På samma sätt som jag gillar nya, unga talanger i politiken, tycker jag det är glädjande att åldersfobin i Sverige tycks vara på väg att släppa. De kandidater i Europavalet som fått flest personröster av folket är två 70-åringar.
24 november i år fyller Marit Paulsen 70 år. 1 oktober 2008 fyllde Alf Svensson 70 år.
Paulsen har så här långt (när en tiondel av distrikten räknats) fått kryss av hela 49,8 procent av Folkpartiets väljare. Svensson har fått kryss av 37,5 procent av väljarna som röstade på Kristdemokraterna.
Det är ett starkt stöd till två profiler som visar att åldersgränser är förlegade. Det är individernas personlighet, kunnande, energi och engagemang som avgör, inte deras ålder enligt kalendern.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen