Hizbollah fick stryk i Libanons val

De som påstått att terrororganisationen Hizbollah stärkt sin ställning i Libanon sedan man startade kriget sommaren 2006 mot Israel får äta upp sina dumheter idag.
Hizbollah förlorade valet. Deras koalition fick 57 mandat, medan den västvänliga Hariri-koalitionen fick 71 mandat.
Och valet hade det högsta valdeltagandet på mer än 30 år.
Det är underbart att se hur demokrati kan täppa till käften på de som kryper för totalitära rörelser och påstår sig veta hur människor som lever i dessa mördarbands närhet tänker. Jag talar här naturligtvis om journalister och akademiker som alltid visar sympati för de mest blodiga aktörerna i Mellanöstern.
Demokrati kräver mer än valurnor. Det kräver rättsstat och yttrandefrihet, så att våldsverkarna inte kan dominera och tysta ner debatten. I Libanon finns tillräckligt mycket av detta för att väljarna ska kunna uttrycka sin mening och vända fundamentalisterna ryggen.
Eller som en väljare som röstade mot Hizbollah sa: ”vi vill inte göra Libanon till ett nytt Gaza”. (Där terroristerna i Hamas skapat anarki, misär och skjuter de som inte lyder.)
Man kan undra när svenska och västerländska medier kritiskt ska börja granska Hizbollah och för sin publik rapportera om de systematiska övergrepp mot mänskliga rättigheter som den här typen av organisationer står för.
Se mer: Times i Pro-Western bloc defeats Hezbollah in crucial poll, CNN i Pro-West bloc retains control in Lebanon, AP i Pro-Western bloc beats Hezbollah in Lebanon vote, BBC i Lebanon confirms Hariri election win, AFP i Pro-Western bloc trounce Hezbollah in Lebanon vote.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, , )

Rulla till toppen