Sverige förtjänar en bättre skola

Kommentarerna om utbildningsminister Jan Björklunds förslag till ny skollag är många. Jag tycker Norrköpings Tidningar sammanfattar väl i ledaren, Bättre skola med rektor Björklund:

Sverige förtjänar en bättre skola. Och får det också med Alliansens politik. När regeringen i går presenterade den nya skollagen var det mesta känt sedan tidigare. Hela lagen andas allmän uppstramning efter åratal av lealös socialdemokratisk politik.

Tidningen befarar att denna framgång dock kan hjälpa S, eftersom skolpolitiken därmed kan desarmeras i valrörelsen nästa år. Det ligger tyvärr något i det: om skolpolitiken är avgjord försvinner kan den från dagordningen. Därmed tappar de borgerliga ett starkt kort. Men nog borde villkoren för Sveriges globala konkurrenskraft vara en fråga i valet. Och då har ordning och reda i skolan en självklar plats.
(Andra om , , , , , , , i)

Rulla till toppen