Arabvärldens förtryck av palestinierna

På ledarplats skriver Göteborgs-Posten idag om konflikten Israel-Palestina, Ett ovisst fredsutspel:

De 20 procent palestinier som i dag lever i Israel måste framöver garanteras fullvärdiga medborgerliga rättigheter.

Har ni tänkt på en sak? För de politiskt korrekta och anti-israeliska tongångarna är det legio att lyfta fram rättigheter för palestinier — i Israel. Men inte för palestinier i Libanon, i Syrien, i Jordanien, i Egypten, i Saudiarabien, i Iran. Där är det tydligen helt okej att förtrycka palestinier, att förvägra dem yttrandefrihet, att vägra dem medborgarskap.
Bara Israel har skyldighet att upprätthålla palestiniers rättigheter. Ingen annan.
Vilket trams!
Ingen annanstans har palestinier så stor medborgarrätt som i Israel. Det är ett oavvisligt faktum. Och det vet palestinierna som lever i Israel. Bloggen har tidigare pekat på mätningar som visar att en klar majoritet, över 60 procent, vill stanna under israeliskt styre och bara 14 att deras bostadsområde ska överlåtas till Palestinska myndigheten.
Varför problematiserar inga svenska, europeiska eller amerikanska mainstreammedier detta? Varför står man inte upp för palestinier i arabvärlden? Varför ska bara Israel ge palestinier mänskliga rättigheter? Är palestinier bara brickor i det anti-israeliska spelet, eller har palestinier universella rättigheter även om de bor i arabvärlden?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen