Motsägelsefullt om fildelning

Helsingborgs Dagblad skriver i ledaren Kluvet om fildelning:

I takt med att [Piratpartiets framgång] blev uppenbart i valrörelsen åkte övriga partier skridsko mellan … ståndpunkterna. Upphovsrätt ska värnas – men små fildelare ska inte jagas. Det blir motsägelsefullt inte bara för att partierna inte riktigt kan bestämma sig. Lagstiftarna har gjort ett försök att reglera den spretiga frågan …
Men fildelningens försvarare gör i stort ingen skillnad på stora och små. Saken tycks vara god i vilket fall som helst. De politiska partierna som vacklar mellan upphovsrätt och rätt till fildelning måste få ihop sin politik …
I valrörelsen nämndes biblioteksersättningen som en möjlig förebild. Kan vi få lite mer konkreta förslag, tack!

En utmärkt beskrivning av läget. Partierna måste ta sig samman, sätta gränser som man står för och skapa möjligheter för laglig spridning av musik, böcker och film.
Se också: Mer balanserat om upphovsrätt och skapande. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen