Sahlin-medarbetare: S måste våga ompröva LAS

Hans Dahlgren (S), som varit chef inom Socialdemokraternas riksdagskansli, skriver i Newsmill, Sahlin måste våga utmana facket om LAS:

Det är uppenbart för de flesta debattörer att dagens arbetsrätt har en negativ koppling till dagens höga ungdomsarbetslöshet. Jag menar att vi som Socialdemokrater måste rannsaka oss själva ordentligt inför 2010 när det gäller synen på LAS och därmed dagens gällande arbetsrätt. Har vi råd att inte göra allt som står i vår makt för att minska och tränga tillbaka den högst skadliga ungdomsarbetslösheten?

Om Mona Sahlin lyssnar på Hans Dahlgren kan hon bli en farlig utmanare mot Alliansen i nästa års val. Men att hon skulle våga röra en så helig ko som LAS är knappast troligt. Det är dock ett sundhetstecken att S vågar diskutera liberalare arbetsrätt.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen