Ökat politiskt våld i Sverige

Nya Upsala Tidning tar i dagens ledare upp att riksdagsledamoten och EU-kandidaten Fredrik Malm (FP) och hans publik blev attackerad på Stora Torget i Uppsala för några dagar sedan, och nämner andra attacker mot demokratin under valrörelsen, Våld som politisk metod:

Sådant är det politiska våldet. Det riskerar att drabba alla som vill utnyttja sina demokratiska rättigheter och förövarna återfinns lika ofta hos den extrema vänstern som hos den yttersta högern. Det är ingen hemlighet att Upsala Nya Tidning till exempel är starkt kritiska till Sverigedemokraternas politiska program, men däremot måste partiet precis som alla andra partier kunna driva en valrörelse utan att riskera attacker från våldsbenägna motståndare.

Återigen ser vi hur rättsstaten urholkas och att polisen saknar all respekt. Det är då våld blir till makt.
Förrövarna vet att risken att de åker fast är minimal, och även om de skulle bli tagna blir straffen löjligt låga.
Är det så vi ska ha det?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen