Historierevisionism i Godmorgon Världen

Radions söndagsmagasin, som borde kallas Godmorgon Kamrat!, står idag för en horribel historierevisionism när man beskriver Irans historia. Man talar mycket och länge om CIA:s inblandning i kuppen 1953, men nämner inte ett ord om de tiotusentals oppositionella som mördades av ayatollah Khomeinis regim efter revolutionen 1979.
Inte heller ett ord om de iranska ungdomar som inlindade i lakan skickades ut för att röja minfält med sina liv på 1980-talet. Varför inlindade i lakan? Jo, det blev lättare att samla ihop och begrava likdelarna när de trampat på mina. (Läs mer i Ahmadinejads demoner.)
Denna regim framställs i P1 nu på morgonen som lika bra, eller rent av bättre och godare än Amerika.
Sveriges Radio ägnar sig åt hjärntvätt. Det är så förvridet, så vinklat, så tillrättalagt att ingen kunde vara stoltare över SR än just ayatollorna i Iran.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen