Fredagsbön i Iran: ayatollah kräver avrättning av demonstranter

En av den fredliga religionen islams högsta andliga ledare i Iran använde fredagsbönen till att kräva blod och hämnd på de iranier som har fräckheten att kräva frihet.
London Times rapporterar i Leading demonstrators must be executed, Ayatollah Khatami demands:

En hårdför religiös ledare som står den iranska regimen nära krävde avrättning av demonstrationernas ledare under gårdagens fredagsbön medan oppositionen efter två veckors protester ser ut att ligga i spillror.
I en TV-sänd predikan i Teheran krävde ayatollah Ahmad Khatami att ”ledande upprorsmakare straffas hårt och utan nåd så att alla lär sig en läxa”. Han sa att dessa ledare backades upp av USA och Israel. De ska behandlas som att de hädat och förtjänar avrättning.

De som har arresterats kan nu utsättas för tortyr, rapporterar nyhetsbyrån UPI, Rights group warning on Iran crackdown:

Human Rights Watch säger att Iran har utsett åklagaren Saeed Mortazavi att leda förhören av de reformister och demonstrationsledare som fängslats när regimen slagit ned demonstrationerna efter valet den 12 juni. I ett uttalande säger organisationen att Mortazavi sedan tidigare är misstänkt för att tillgripa tortyr för att producera falska bekännelser.

Och denna regim tänker USA och Europa förhandla med som om den vore legitim. Snacka om att dunka diktaturer i ryggen och underlätta förtrycket.
Se också CBS/AP i Iran Cleric: Execute Election Protesters (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen