Proffsiga kvinnor skyller inte på samhället

Oj, en kolumnist som vågar säga något! Svenska medier är fyllda med krönikörer som föräras rejäl bildbyline, men som aldrig någonsin säger något mer än det vanliga pk-pladdret. Men idag sticker ekonomireportern Carolina Neurath i SVD-Näringsliv ut och blir intressant, Proffsiga kvinnor borde ta mer ansvar. Hon kritiserar kvinnor i karriären som inte vågar agera på egen hand:

De hänvisar oss alltså till sina manliga chefer. Undra om de här kvinnorna sällar sig till den stora skara människor som skyller all ojämställdhet på samhället och gärna ger media en känga ibland.
Att skylla på samhället är snarare ett sätt att undfly personligt ansvar.

Ja, och varför ska dessa fega, försiktiga kvinnor kvoteras in framför män som tar ansvar och därmed visar sin kompetens? Va?
Kvotering demonstrarar ett oerhört förakt för de verksamheter där den införs. Kvotering betyder att de som inte bevisat sin kompetens, utan fegt hukar bakom skrivbordet, går före. Så utvecklas inget företag, så utvecklas inget samhälle.
PS. Men längre ner i sin krönika återfaller Neurath i pk-pladdret: hon anser att bolagsstyrelser ska skriva brev om jämställdhetsplaner till staten, vilket naturligtvis betyder att företag tvingas göra annat än det företaget är till för. Varför politisera näringslivet? Varför inte låta dom sköta sitt jobb?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen