FP-kvinnor vill förlora valet med förmynderi

Svenska Dagbladet rapporterar: FP-kvinnor vill öka kvoteringen. Hur kan Folkpartiet fortfarande hysa personer som anser sig överförmyndare av svenska folket, som anser sig bättre än alla landets föräldrar att avgöra hur familjer ska leva sina liv?
De FP-kvinnor som föreslår utökad kvotering av föräldraförsäkringen borde byta parti. De står ju på Lars Ohlys sida. De anser att staten ska styra varje moment av människornas liv.
Om Folkpartiet går på Birgitta Ohlssons och de andra statskramarnas linje på landsmötet betyder det döden för Alliansen i nästa års val. Då är det början på en upplösning av det framgångsrika borgerliga samarbetet sedan 2004.
De borgerliga borde istället gå till val på att upphäva det inslag av kvotering som idag råder i föräldraförsäkringen. Familjerna borde ha ökad makt över sin vardag. Birgitta Ohlssons förmynderi hör inte hemma i ett fritt samhälle.
Det är skrämmande att denna blogg för bara en dryg vecka sedan tvingades varna för förmynderi från Kristdemokraternas sida, och nu tvingas varna för samma sorts översitteri från Folkpartiet. Hur verklighetsfrånvända och ideologiskt roderlösa är borgerliga politiker? Ska man vinna nästa val måste man ta en ordentlig funderare på vad det är man håller på med.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen