Dagens citat: piratpartism

I Svenska Dagbladet skriver PJ Anders Linder om frihet, individuell integritet och den frånvarande debatten i de etablerade partierna, Rädda för sin egen skugga?

Det märkliga är att klassiskt borgerliga åsikter om frihet och integritet plötsligt ses som piratpartism …
Och en sak måste jag medge: det var inte många partiledningar utöver piratpartisternas som talade om frihet och integritet under EU-valrörelsen. Det gör mig inte till piratpartist. Men det gör mig förtvivlad.

Jag gillar inte att människor i fråga om fildelning och integritet på nätet grävt ner sig i skyttegravar — antingen är man emot allt vad kontroll heter eller så anser man integritet inte betyder något. Och just därför borde breda partier som är vana att väga samman olika intressen och mål kunna göra debatten mer nyanserad. Men så har det inte blivit. Dags att ändra på det.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen