För vårterminen får regeringen godkänt betyg

Det var en absolut gräslig partiledardebatt igår. Den sämsta jag lyssnat på, någonsin. Men eftersom oppositionen var minst lika dålig som regeringen, förändrar det ingenting. Tycker Eric Erfors i Expressen sammanfattar våren väl, Betygsdags för Reinfeldt:

Examensdags i riksdagen med partiledardebatt. Och betygsdags. Regeringen kan vara nöjd med betyget i SCB:s partisympatimätning.

Och i SCB:s stora mätning (som omfattar över 9.000 svarande) har Alliansen vuxit rejält sedan förra mätningen i vintras och rödgröna oppositionen tappat markant:
Alliansen …………. 45,3 procent (+ 4,1)
Rödgröna ……….. 48,3 procent (- 5,8)
I Europaparlamentsvalet, som hölls några veckor efter SCB utfört mätningen, vann Alliansen med 42,6 procent av rösterna, medan de rödgröna fick 41,1 procent.  
Nu när det är så jämt hänger det på dagsformen vem som vinner. Båda blocken måste bli flera nivåer bättre än de var i gårdagens partiledardebatt. Man kan inte låta som en repig LP-skiva som hakat upp sig.
När det gäller grundläggande strategier har Alliansen funnit en väg till folkets sympati: trygghet, stabilitet och försiktigt manövrerande i svåra internationella kristider. Hur den rödgröna oppositionen ska kontra blir spännande att följa, nu närmast under Almedalsveckan i månadsskiftet juni-juli.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen