Ris och ros i andra bloggar

Vilka kommentarer får denna blogg i andra bloggar? Dags för en liten avstämmning av de senaste dagarna.
Johan Eriksson tar upp utslaget i HD som stärker nödvärnsrätten: ”Grundproblemet — att samhället inte förmår hantera våldsverkare och andra kriminella — finns dock kvar. Nödvärnsrätt är ingen ersättning för att busar hamnar bakom lås och bom, och att framväxande brottslingar tidigt stoppas i sin bana.” Så sant.
Per Ankersjö tar upp Maud Olofssons förslag om ”mini-las”, en flexiblare arbetsmarknad med uppluckrade regler: det är ett steg på vägen ”för oss som vill ha en hållbar näringspolitik värd namnet”. Instämmer.
Anders Edwardsson tar upp 30-årsminnet av Thatchers valseger. Bloggen Mina moderata karameller lyfter Reinfeldts förtroendeseger över Sahlin. Och Fredrik Axelsson det förlegade i att fira första maj. Det gör Peter Soilander också, med Palme-citat.
Och Johan Sigurdson reagerar på paniken kring svininfluensan.
Erik Svansbo kommenterar min analys som visar att flera redaktioner talar mer välvilligt om Iran än om Israel. I hans kommentarfält deltar förintelseförnekare och antisemitska debattörer med inlägg som ”skriver glorifierande om Iran och hatiskt kring Israel. Vänd sedan tillbaka till citaten från Sveriges Radio och Svenska dagbladet och se parallellerna”. Ja, skillnaden blir allt mindre mellan mainstreammedia och extremisterna. Dag Selander tar också upp Iran-frågan.
Johan Ingerö tar upp 11-årige pojken som måste ha livvakt för att kunna gå i skolan: ”Jag kommer aldrig att glömma hur Ingegerd Wärnersson (skolminister 1998 – 2002) utbrast ’jag ryser, jag ryser’ när Lars Leijonborg talade om behovet av att kunna splittra gäng och i nödfall flytta mobbare till andra skolor. Om hon ryser över att elever tvingas skaffa livvaktsskydd i skolan har hon i varje fall inte berättat det för omvärlden.” Nej, mobbare har fritt fram med vänsterblockets politik. De ska inte straffas eller råka ut för några konsekvenser.
En del läsare undrar varför jag gör denna sorts genomgång då och då. Dels är det lite intressant att se vad andra kommenterar, dels är det ett tack till de bloggare som länkar. (I bloggosfären internt är det nämligen inte antalet läsare som räknas, utan hur många länkar man fått av andra bloggar. Alltså lika introvert som i mediebranschen i övrigt…)
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen