Onödig politik är dumt även i EU

Marita Ulvskog gick ju häromdagen till angrepp på Moderaterna för att man inte använde EU-parlamentet för att reglera priserna för mobiltelefonsamtal. Socialdemokraterna vill alltså göra allt till politik, och låta europaparlamentarikerna styra varje del av medborgarnas liv. Är det klokt? Norrköpings Tidningar skriver i ledaren, Onödig politik är dumt även i EU:

Borgerliga politiker vill generellt hålla tassarna borta när det är möjligt, individerna ska själva bestämma. Politiker till vänster vill ha mer makt, endast så är det möjligt att bedriva omfattande omfördelning …
Christofer Fjellner (M) röstade till exempel nyligen nej till ett förslag om att reglera mobilkostnader vid utlandsresor, vilket fick Marita Ulvskog (S) att skriva en hätsk debattartikel om att ”Moderater stödjer hutlösa mobilräkningar”.
Gunnar Hökmark (M) som också röstade nej svarar att alla politiker gör det de tror är bäst – Socialdemokrater tror på prisregleringar, det gör inte Moderater. Dessa debattartiklar ger en bättre förståelse för hur olika kandidater resonerar, och en bättre vägledning för den som ska rösta i juni, än siffror på närvaro och aktivitet.

Ja, det är rätt häpnadsväckande att en så kallad europaskeptiker som Marita Ulvskog vill flytta all makt till EU. Det ger ju en enorm centralisering och maktkoncentration till Bryssel. För det borde ju S ställas till svars för i valrörelsen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen