Konstetablissemanget slår till mot statskritiska budskap

Konstetablissemanget är en olustig skara. Man försvarar vandalisering, mord och anarkistiska attacker mot samhället. Men när en elev vill ifrågasätta de statliga myndigheternas herravälde över människorna, då slår Kungliga Konsthögskolan till med storsläggan, rapporterar DN i Konstelev tvingades sluta:

Namnet på projektet är ”Oönskad samhällsförbättring” och det uttalade syftet har från början varit att agera utom det allmännas regi, att förändra platser utan att be om lov för att väcka frågor om myndighetsvärldens monopol på att påverka och utveckla samhället.

Ett antikommunistiskt budskap som detta är uppenbart så oerhört provocerande för konstvärlden att man använder en elev med sådana politiska undertoner för att statuera exempel.
Jag menar inte att konstprojekt som kan ha liberala förtecken har mer rätt att begå lagöverträdelser än majoriteten vänster- och anarkistprojekt. Men att konstvärlden inte behandlar dem jämlikt är ännu ett skäl till varför skatteresurser inte ska användas till konst och konstutbildningar.
Se mer i bloggen: Befria Konstfack från skattepengarna iställetKonstnärlig frihet? Ja, fri från skattemedel!
 (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen