Företagen måste befrias

Inför öppnandet av centerstämman imorgon har partistyrelsen lagt fram förslag för liberalare arbetsrätt. Höjd a-kassa under den första tiden, i kombination med uppluckringar i arbetsrätten, är två förslag. Löntagare som sparar pengar för framtida fortbildning ska också få skatteavdrag, är ett tredje och det fjärde förslaget är sänkt arbetsgivaravgift, rapporterar SVD i C vill ha flexiblare anställningar.

– Den har fyra olika ingredienser, och åtgärderna bör genomföras samtidigt, för de hör ihop, förklarar Maud Olofsson, som säger att systemet kännetecknas av “flexibilitet och trygghet”.

Jag håller med Svenska Dagbladets ledare idag, Låt Centerpartiet sköta näringspolitiken:

Om det här är vad Maud Olofsson tror på kan man ­inte annat än beundra hennes tålamod inför Moderaternas försik­tiga ­generaler.

Det är helt centralt att företag vågar anställa, om vi ska komma ur lågkonjunkturen så snabbt som möjligt. Maud Olofssons uppgift är att dra med sig de motsträviga och försiktiga moderaterna i regeringen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen