FN:s moraliska haveri och Reinfeldts ansvar

Det har varit ganska tyst om Förenta Nationerna och vart organisationen är på väg, efter Durban II där det än tydligare demonstrerades att diktaturerna tar ett allt starkare grepp om FN.
På Svenska Dagbladets insändarsida skriver Patrik Wallmark, ledamot i Köpings FN-förening, FN drabbat av moraliskt haveri:

Vidare vill FN att yttrandefriheten begränsas för bland annat skyddandet av nationell säkerhet, allmän ordning, allmän hälsa och moral och även begränsas för respekt för religioner och trossystem. Vad står egentligen FN för i dag? Hur kommenterar till exempel Journalistförbundet och våra politiker rekommendationen? Som ordförandeland i EU måste Sverige driva frågan att individer och inte religioner har rättigheter inom EU!
I takt med att västvärlden har förlorat sin ekonomiska dominans kan övriga världssamfundet lättare nu börja ifrågasätta och avfärda bärande principer ur det förnämligaste dokument som formulerats under hela 1900-talet: FN:s deklarationer om de mänskliga rättigheterna.

Ja, statsminister Fredrik Reinfeldt borde använda sin tid som EU-ordförande i höst till att Europa högre prioriterar värnandet av våra grundläggande fri- och rättigheter. Särskilt yttrandefriheten är under attack. Inte bara från islamistiskt håll, utan också från Ryssland, Kina och en lång rad andra regimer.
Det är verkligen på tiden att EU höjer rösten och tar striden.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , >)

Rulla till toppen