Farlig socialdemokratisk protektionism

I Expressen skriver Eric Erfors tänkvärt om den socialdemokratiska aversionen mot öppenhet när det gäller tjänstehandel över gränserna, Ulvskogs EU-smink

Frågan är vad [Marita Ulvskog] anser om ett annat slags bemanningsföretag: Cultural Care – Au pair, som … sysslar med något så ulvskogshemskt som att hyra ut billig svensk arbetskraft till bättre bemedlade amerikanska familjer. Alla tusentals svenska ungdomar som nu jobbar som au pair i USA har i dag en garanterad lön på endast 5300 kronor i månaden.
Varför så tyst om denna tillfälligt utstationerade arbetskraft? Ulvskog kan väl ryta till om svenska pigor som slavar i Beverly Hills under bedrövliga förhållanden … Och något om att svenska killar och tjejer på tillfälliga jobb i USA, likt letter i Sverige, inte förstår sitt eget bästa. Go home! Återvänd genast till er arbetslöshet i Hagfors eller Riga.

Denna protektionism är farlig. Om vi inte ska ha handel med tjänster över gränserna, varför då tillåta handel med varor? De är ju tillverkade av människor som inte har svenska kollketivavtal. Socialdemokraterna är ute på farliga vatten här.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,, )

Rulla till toppen