Bojkotta flyttkarusellen Strasbourg-Bryssel

Varje månad flyttar hela EU-parlamentet sin verksamhet från Bryssel till Strasbourg. Det är en flyttkarusell som kostar oss skattebetalare cirka två miljarder kronor om året, och som blivit symbolen för EU:s totala brist på verklighetsförankring.
Till råga på allt är flyttandet fram och tillbaka inskrivet i fördrag, vilket gör att Frankrike har vetorätt. Men Expressen föreslår ett intressant motdrag i ledaren, Strejka mot Strasbourg:

Ett parlamentariskt uppror mot flyttandet skulle ändå vara ett efterlängtat friskhetstecken. EU-parlamentarikerna borde helt enkelt stå upp för de väljare, vilkas representanter de är. De borde faktiskt sittstrejka. Nästa gång bussen går till Strasbourg, kliv inte på den. Strejka för medborgarnas, för miljöns och det sunda förnuftets skull. Strejka mot Strasbourg.

De tio kandidater jag tänker intervjua kommer bl a att svara på vad de anser om flyttandet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen