Tyskland vägrar tillmötesgå Obamas krav om Afghanistan

Barack Obama gör sitt första Europabesök som Amerikas president. Ett av hans huvudbudskap är att Europa, likt USA, ska sända fler trupper till Afghanistan. Men Tyskland tvekar, rapporterar Deutsche Welle i Germany to Increase Training Role in Afghanistan:

Tyskland säger att man är redo att möta president Obamas förfrågan om större insatser i Afghanistan genom att utöka utbildning av lokal polis och säkerhetsstyrkor. Men frågan om fler trupper förblir utan gensvar. Beskedet, som än en gång inte svarar upp mot förfrågan om fler stridsberedda soldater, kom inför Natos 60-års jubileum denna vecka då medlemsländernas insatser i Afghanistan kommer att vara ett av de hetaste frågorna på dagordningen.

Det är inget varmt välkomnande som Barack Obama får. I sak är det ju lika ovilligt som det George W Bush mötte. Visst är tonläget ett helt annat. Man kramar om varandra och håller god min. Men det är knappast med goda miner och till intet förpliktande fjäsk som man vinner strategiska framgångar mot fundamentalister och ökad säkerhet i världen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , ,, )

Rulla till toppen