Turkiet visar att man inte kan bli EU-medlem

Turkiet använder sitt Nato-medlemskap för att utöver utpressning. Mot yttrandefriheten. Det är en skamlig process som visar att Turkiet inte har i Europeiska unionen att göra.
Danmarks statsminister Anders Fogh-Rasmussen har vunnit stort stöd som kandidat till ny generalsekreterare i Nato. Men Turkiet har bromsat, tjurat, skrikit och gapat. För att gå med på Fogh har Turkiet nu utlovats inskränkningar i yttrandefriheten — i västvärlden.
Dagens Nyheter skriver:

Anders Fogh Rasmussen har inför utnämningen som general­sekreterare för Nato fått kritik från den muslimska världen för att inte ha gått hårt nog åt publiceringen av Muhammed-teckningarna i tidningen Jyllandsposten.

Kravet på ledare i de organisationer som Turkiet är medlem i är alltså att de tar avstånd från pressfriheten. Och i detta fall handlar det inte bara om tidigare “synder” som fått Turkiet att dra i bromsen, utan också om krav på framtida inskränkningar.
Svenska Dagbladet skriver i “Turkiet gav efter om ny Natochef”:

En uppgörelse kom slutligen till stånd sedan president Obama … lovat att Turkiets invändningar skulle tas på allvar.
— För detta har vi fått garantier, sa igår den turkiske premiärministern Erdogan.
Garantierna syftar sannolikt till de turkiska kraven på att den kurdiska tv-stationen Roj TV som sänder från Danmark stängs.

Alltså: för att stödja en dansk, kräver Turkiet att Danmark censurerar och stoppar vissa medier..
Om Turkiet blir medlem i EU, vilka krav kommer inte det allt mindre sekulära och allt mer islamiserade Turkiet att ställa då?
Nej. Turkiet kan med den inriktning som AK-partiet slagit in på i landet inte bli medlem av Europeiska unionen.
Se mer i media: DN, SVD, HD, AB. (Andra intressanta bloggar om , , ,, , , , , , , ,
)

Rulla till toppen