Socialdemokratisk populism skadar Sverige

Bloggen har i flera inlägg pekat på tendenser till att Socialdemokratin flyttar sig ut på vänsterkanten och överger mitten i svensk politik. Expressen visar i dagens ledare hur det tar sig uttryck, Östros populism:

Mona Sahlin är djupt ohederlig när hon talar om att ”de rika också måste bidra”. De bidrar redan mest av alla och det ska vi vara tacksamma för.

Att återinföra förmögenhetsskatten skulle bromsa ekonomin och inte skapa jämlikhet, skriver tidningen och fortsätter:

Detta vet Socialdemokraterna mycket väl. Särskilt Thomas Östros. Som skatteminister i Perssons regering hade han stort besvär att administrera förmögenhetsskatten. Mycket kapital lämnade landet. För att undvika alltför stora skadeverkningar gav Östros de allra mest förmögna en gräddfil. De rikaste och mäktigaste, som H&M-familjen Persson, slapp delar av förmögenhetsskatten.

Jag hoppas att utslaget i de senaste opinionsmätningarna, där S faller fritt, är en reaktion på det oansvariga och lättsinniga sätt som partiet försöker locka väljare.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen