Oppositionens kritik luktar desperation

I dagens ledare skärskådar Upsala Nya Tidning den bredsida mot regeringen som Thomas Östros (S) försökte utdela i veckan, Siffrorna talar sitt tydliga språk:

Faktum är alltså att siffrorna visar på motsatsen mot det Östros ville bevisa. Regeringens politik kan nog sägas ha lyckats ganska väl då arbetslösheten i Sverige fortfarande är lägre än EU-genomsnittet. Man anar en viss desperation i det stora oppositionspartiet när man hemfaller till den typen av missvisande påståenden. Att feltolka statistik gör att ens argument riskerar att undergrävas.
Inte har oppositionen heller något bättre förslag på hur fler jobb ska skapas än höjda skatter och 50 000 fler utbildningsplatser än vad regeringen föreslår. Detta när det redan finns gott om outnyttjade utbildningsplatser vid högskolor och universitet.

Jag gillar den här typen av artiklar. De tar med sakligt lugn ned uppskruvade och förvirrade politiska utspel på jorden. Sanningen vinner alltid i längden.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen