Gordon Brown-medarbetare försökte smutskasta via bloggar

Det är inte bara Mona Sahlins socialdemokrater som är desperata. Även Labourpartiet i Storbritannien faller fritt. Om det vore val idag skulle konservativa oppositionen vinna med 13 procents marginal.
Därför har premiärministerns medarbetare på Downing Street via mejl försökt få bloggar att sprida falska rykten om oppositionsledaren Cameron, finansministerkandidaten Osborne med flera, rapporterar Guardian i McBride forced to quit over ’sex smear scandal’ och BBC i No 10 ’smear’ messages published. Daily Telegraph skriver i Brown aide resigns over ’smear campaign’ emails:

Konservative parlamentsledamoten Nadine Dorries säger, ”Jag vet att det som står om mig i dessa mejl är 100 procent osant och därför förtal. Jag vill ha en ursäkt av Gordon Brown eftersom en av hans medarbetare, som är betald av skattebetalarnas pengar, försökt förgöra mig.”
— Hur lågt kan premiärministerns stab sjunka? Hur desperata är de i sin önskan att klamra sig fast vid makten? De säger att det är skämt, men skattepengar, min karriär och mitt rykte är inga skämt.

Mejlen med lögnaktiga rykten från premiärministerns kansli dominerar tidningarnas nyheter idag, rapporterar BBC i Sundays discuss ’smear’ e-mails.
Frågan är om Socialdemokraterna är tillräckligt brända av de falska mejl riktade mot Fredrik Reinfeldt, som före valet 2006 avslöjades ha utgått från Sveavägen 68-medarbetare. Eller kommer de i desperation över läget att åter försöka gå den låga vägen? 
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen