Obama den mest polariserande presidenten i modern tid

Opinionsinstitutet Pew Research visar att Barack Obama är mer polariserande i det amerikanska samhället än George W Bush, Bill Clinton och Richard Nixon under deras första tid som president, Partisan Gap in Obama Job Approval Widest in Modern Era.
När det gäller godkänt betyg för hur presidenterna utför sitt jobb brukar det, av naturliga skäl, finnas vissa partiskiljande uppfattningar hos väljarkåren. Men så stor skillnad som nu uppmäts mellan hur de båda partiernas väljare ser på nytillträdd president har aldrig tidigare förekommit, skriver Pew.
I tabellen visas skillnaden mellan andelen godkänt betyg från demokratiska väljare och republikanska väljare:
Barack Obama, 2009 ……………… 61 procent differens
George W Bush, 2001 …………… 51
Bill Clinton, 1993 …………………….. 45
George HW Bush, 1989 …………. 38
Ronald Reagan, 1981 ……………… 46
Jimmy Carter, 1977 ………………… 35
Richard Nixon, 1969 ………………… 29
Trots sina ambitioner att framstå som partiöverskridande kandidat och president är alltså Obama den som skapat de största polariserande uppfattningarna i amerikanska folket. Det måste ses som ett mycket stort misslyckande.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,, , )

Rulla till toppen