Nye Natochefen försvarar yttrandefriheten gentemot Turkiet

Det är glädjande att kunna konstatera att de rykten som spridits från turkiskt håll om att Nato och särskilt Danmark lovat stänga TV-kanaler och be om ursäkt för Muhammedteckningar i pressen, är falska. Vid en presskonferens i Istanbul nu på morgonen försvarade den nye generalsekreteraren i Nato och tills helt nyligen Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen yttrandefriheten, rapporterar Aftonbladet i Ingen Muhammedursäkt från Fogh:

– Hör nu på. I Danmark ber vi inte om ursäkt för att vi har yttrandefrihet, sade Fogh till danska och turkiska journalister innan konferensen öppnades.
Turkiska medier har spekulerat i att en ursäkt för Muhammedbilderna skulle vara en del av det avtal som fick Turkiet att godkänna Fogh som Natos generalsekreterare under helgens Natotoppmöte.
– Ni vet ju allihop att en dansk statsminister inte kan be om ursäkt för vad en tidning publicerar.

Jag var ett tag orolig över att europeiska ledare säljer ut upplysningen för att vara muslimska världen till lags. Det vore en katastrof för friheten och demokratin i västvärlden. Vi ska stå upp för våra värderingar, inte be om ursäkt för dem!
Se mer i bloggen: Turkiet visar att man inte kan bli EU-medlem.
(Andra intressanta bloggar om , , ,, , , , , , , , )

Rulla till toppen