AMF-styrelsens avtalssjabbel

Sedan den förre vd:n i AMF Christer Elmehagen offentliggjort sitt omdebatterade pensionsavtal har han stärkt sin ställning på AMF-styrelsens bekostnad. Några möjligheter till att Wanja Lundby-Wedin skulle blivit ”grundlurad” finns inte. Eller som Dagens Industri skrev i ledare i helgen ”Avtalssjabbel Moralproblem Feghet” (ej online):

Däremot kan man förstå att AMF har velat hemlighålla det [pensionsavtalet] — inte bara för innehållet utan också för hur slarvigt det är formulerat … Märkligast är att pensionen blev premiebestämd i kronor och inte i procent. I så fall hade kanske styrelsen upptäckt att 240 procent på 2006 års lön inte var en rimlig premie.

Ja, det är uppenbart att styrelsen inte brytt sig om vad det är man beslutat. Nog verkar det som att Wanja Lundby-Wedin satt och sov.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen