Munkhammar har startat valrörelsen – till riksdagsvalet

Idag kuppade TV4 och avslöjade att Johnny Munkhammar tänker driva en ambitiös personvalskampanj inför riksdagsvalet 2010.
Munkhammar har ju tillhört idéproducenterna i kretsen kring Timbro och Svenskt Näringsliv. Många böcker och rapporter har han procuderat. Därför fick han en hel del kritik när han lämnade sin roll som idéentreprenör för att gå in i ett politiskt parti, Moderaterna.
Jag lyckönskade Munkhammar men varnade samtidigt för att ”chansen att åstadkomma förändring är liten”.
I sin blogg skriver han nu, Kandiderar till riksdagen:

Jag kandiderar inte för att få en plattform, det har jag redan. Inte heller för att jag gillar att bestämma, tvärtom vill jag att politiken ska bestämma mindre. Dagens tillvaro – företagande, författande, föreläsande – trivs jag utmärkt med. Men det är i riksdagen den formella påverkan sker. Därför tar jag steget!

Det blir intressant att följa valrörelsen…
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen