Kjell-Olof Feldts satiriska förstamajtal

I Expressen publicerar den gamle socialdemokratiske finansministern Kjell-Olof Feldt en parodi, Majtalet som inte kommer att hållas:

Men har ni tänkt på att en bilmontör har dubbelt så hög lön som ett vårdbiträde? Undra på att bilindustrin går knackigt. Här borde facklig-politisk samverkan dras igång så att ingen LO-medlem tjänar mer än den andre. Det är jämlikhet och solidaritet, tycker ni inte det?

Han ralierar över det rödgröna samarbetet och uttolkar åt Mona Sahlin vad hon egentligen tycker om det:

Till slut tror jag att ni vill veta hur jag trivs med Lars Ohly. Uppriktigt sagt känner jag mej som dom där invandrartjejerna som ska gå i tvångsgifte.

Det säger något om i vilket upplösningstillstånd den en gång så starka Socialdemokratin befinner sig i, när en av deras tyngsta namn (Feldt toppade listorna över Sveriges viktigaste opinionsbildare under sin aktiva tid) nu så respektlöst kan driva med sitt parti.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen