WHO: endast 7 döda i svininfluensa

Det är vansinne när medierna bidrar till att sprida panik. Varför saknar vi rubriker som i Australien, där Sidney Morning Herald skriver, Only 7 swine flu deaths, not 152, says WHO:

En talesperson för Världshälsoorganisationen, WHO, avfärdar påståenden om att mer än 150 personer har dött av svininfluensa och hänvisar till de officiella uppgifterna som anger endast sju dödsfall i världen.
Vivienne Allan vid WHO’s patientsäkerhetsprogram säger att WHO har bekräftat endast sju dödsfall, alla i Mexiko, och 79 bekräftade fall av sjukdomen.

Även om det nya viruset inte är helt klarlagt, kan vi hoppas att det bara är en vanlig influensa. För även vanlig influensa tar liv hos redan sjuka eller svaga personer. Att influensan blir en pandemi gör den inte farligare. Det betyder ju endast att den är en smitta som får spridning över stora delar av världen. Om den inte är farligare än vanlig influensa är det inget att uppröras över.
Det är osäkerheten om hur viruset fungerar som skapar grogrund för paniken. Därför är det viktigt att vetenskapen snabbt kan kartlägga det.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen