Hedersrelaterat förtryck omfattande i Sverige

Problemen med hederskulturen är betydligt mer omfattande än vad som hittills varit känt. Det framgår av den första studien av sitt slag som utförts av Stockholms stad. Våld och förtryck hör till mångas vardag.
Se inslag i SVT:s Rapport: Hedersrelaterat våld vanligt i Sverige.
Dagen skriver i Tusentals unga drabbade av hederskulturen:

Den första större kartläggningen av problematiken som nu presenteras visar att bara i Stockholm beräknas över fyra tusen tonåringar vara utsatta.
Nästan var sjätte flicka, 16 procent, uppger att de inte får ha killkompisar, och att de inte själva får bestämma vem de ska gifta sig med.  Sju procent av pojkarna svarar samma sak.
Var tionde flicka och fyra procent av pojkarna svarar att deras liv begränsas och att de alltså inte tillåts ha samma vardag som sina jämnåriga. Sju procent av flickorna och tre procent av killarna svarar också att de är utsatta för kränkningar, hot och våld.

”Fadime ska inte ha dött förgäves” säger Martin Svensson som skriver om hedersvåldet. 
Men tyvärr är det just så — Fadime har dött förgäves — om man ser till hur såväl politiker som medier blundar för problematiken.
Man ojar sig när ord som assimilering kommer på tal. Det är svenska folket som ska ta till sig de gulliga invandrarkulturerna. De gör aldrig någonsin kopplingen till att de gulligt exotiska kan vara detsamma som förtryck, våld, hot och mord.
Politiker tar inte våldet och förtrycket på allvar.
Man kapitulerar istället för antidemokratiska och frihetsfientliga världsbilder. För att säga emot är, enligt bl a Mona Sahlins integrationsexpert Masoud Kamali, rasism! För etablissemangen i Sverige är det rasism att vara emot våld utfört av invandrare. Hur sjukt får det bli?
Läs mer om rapporten på socialborgarrådet Ulf Kristerssons hemsida: Unik kartläggning av det hedersrelaterade våldet
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen