FN i fritt fall

Förenta Nationerna är en organisation utom räddning. Hör här vilka motiv konferensledningen hade för att redan ikväll anta slutdokument för FN-mötet i Genève, rapporterat i Svenska Dagbladet

FN:s rasismkonferens har antagit ett slutdokument, betydligt tidigare än väntat. Det snabba förloppet kom dagen efter att Irans president attackerat Israel i talarstolen, och beror bland annat på ”oro för att länder skulle försämra texten”, säger Sveriges FN-ambassadör Hans Dahlgren.

För att förhindra rasism på FN:s konferens mot rasism måste man alltså skynda sig att spika texterna.
Den här organisationen är ett skämt. Eller rättare sagt en tragedi. I Expressen sammanfattar Mats Larsson, Konferensen är redan ett fiasko:

Där stod förintelseförnekaren Mahmoud Ahmadinejad och talade.
Och kallade judarnas lidande under nazisterna ett svepskäl.
På FN:s konferens om rasism.
På Adolf Hitlers födelsedag.

Nu när FN:s utveckling så uppenbart blottlagts finns det ingen anledning för väst att kompromissa. Eller som Norrköpings Tidningar skriver i ledare, Inga kompromisser i FN:

Kompromisser är ofta, men inte alltid, det bästa. Ibland måste man stå upp för sina värderingar. Yttrande- och religionsfrihet är exempel. Alla som håller med måste också ta konsekvenserna av åsikterna.

Vi behöver ett världssamfund. Men inte till vilket pris som helst. Det får inte bli en lekstuga för galningar. Då fungerar inte organisationen för det den är till för — utan blir redskap för dess motsats. Antirasism blir rasistiska påbud. Strävan efter ökad yttrandefrihet i världen blir förbud mot densamma. Religionsfrihet förvandlas till fritt fram för religiöst förtryck.
Var finns handlingskraften att städa upp?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen