Bildt: ’seger’ att FN inte förbjuder yttrandefrihet

Till morgonekot säger utrikesminister Carl Bildt att FN:s konferens mot rasism är en framgång eftersom förslaget till slutdokument inte längre innehåller förbud mot yttrandefrihet.
Hur lågt får man sätta sina förväntningar?!
Vi är i en tid som liknar 1930-talet där demokratier är glada över om deras värderingar om mänskliga fri- och rättigheter inte helt försvinner. Att kämpa för marginella segrar i ett ständigt tillbakarullande av individuella rättigheter, det som Carl Bildt ägnar sig åt, är inte produktivt.  Man låter anti-demokratiska krafter ha initiativet. 
Nej, så här får det inte fortsätta. Vi ska inte defensivt försvara upplysningens värderingar, och tvingas ta steg tillbaka. Dessa värderingar ska spridas till alla folk och omfatta alla människor i världen.
FN har blivit till skydd för förtryck och ofrihet. Det bästa vore att lägga ner FN. Ta bort denna arena för Irans “lill-Hitler” Ahmadinejad.
Istället borde en ny världsorganisation skapas, Demokratiernas Förbund, där alla är välkomna — som uppfyller grundläggande krav på fri- och rättigheter. De som inte gör det ska heller inte tilldelas fullt medlemskap i världssamfundet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen