Ahmadinejad sätter tonen i FN

Det var på tiden att demokratiska länder reagerade på mot FN:s så kallade råd för mänskliga rättigheter.
Igår lämnade samtliga EU-delegater FN:s konferens i Genève i protest under iranske presidenten Ahmadinejads tal som formade sig till en antisemitisk drapa, rapporterar DN i FN-konferensen om rasism urartade i praktskandal.
Aldrig har det väl blivit så tydligt att Förenta Nationerna är slut som organisation. Antidemokrater och diktaturer har allt tydligare tagit över FN och gjort det till en organisation för ofrihet, för förtryck och för rasism.
Det hjälper inte att FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon gjorde ett skarpt uttalande mot Iran, rapporterar SVD i Delegater lämnade FN-konferens:

– Jag fördömer att Irans president använt konferensen som plattform för angrepp och splittring. Detta är motsatsen till vad denna konferens vill uppnå. Detta gör det betydligt svårare att bygga konstruktiva lösningar till det verkliga problemet med rasism.

I Världen idag skriver riksdagsledamoten Annelie Enochson (KD), Skrämmande utveckling i FN:

Hur kan det vara möjligt att FN:s råd för mänskliga rättigheter har blivit ett forum för raka motsatserna till innebörden av dess namn? Odemokratiska medlemsstater arbetar systematiskt för att undergräva den deklaration om universella mänskliga rättigheter som ligger till grund för FN:s organisation. Det är dags att vi i Sverige och Europa vaknar upp och inser hur det står till …
Allt som FN gör är inte bra, och när anti-demokratiska krafter får utrymme, måste man våga protestera. Om de organisationer, organ och sammanslutningar som är bildade med syftet att verka mot destruktiva krafter som rasism, antisemitism och icke-demokratisk utveckling, i själva verket börjar främja dessa krafter, vem ska då verka för fred och demokrati?

Det positiva med Irans härjningar i FN är att nu kan man inte fortsätta blunda för det som sker.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen