‘Welcome to Ramallmö’

Den starkaste och bästa analysen jag läst om händelseutvecklingen i Malmö står Paulina Neuding för i tidskriften Weekly Standard, Welcome to Ramallmö.
Hon ger en utmärkt beskrivning av såväl händelserna vid Stortorget i januari, då den fredliga manifestationen för Israels rätt att försvara sig attackerades, som vid helgens kravaller mot tennisturneringen Davis Cup där Israel deltog. Neuding visar varför bristande jämlikhet knappast kan anges som skäl för oroligheterna, kriminaliteten och den politiska radikaliseringen. Och fortsätter:

På detta sätt står Rosengård som ett monument över de en gång så egalitära ambitionerna hos den svenska socialdemokratin. Stadsdelen har också blivit en symbol för det faktum att alltför många av landets arabiska immigranter har fört med sig antidemokratiska värderingar från sina hemländer; värderingar som varken ”dialogpoliser” eller världens mest generösa välfärsssystem har varit förmögen att ändra. Och den är också en symbol för ett västland som är berett att kompromissa med dessa värderingar.

Ja, många svenskar är uppenbarligen beredda — medvetet eller omedvetet — att i toleransens namn acceptera våld och förtryck och förpassa svenska värderingar om demokrati och människors lika värde till soptippen.
Jag är det inte. Det var därför jag menar att liberalism kräver assimilering. Vi ska i Sverige inte integrera hedersmord, judehat och en totalitär politik styrd med våld och hot som verktyg. Integration är detsamma som att ge upp våra värderingar. Det tänker jag aldrig gå med på.
Både politik och media är skrämmande naiva. I kritiken mot moderaternas migrationsrapport och mot de skärpta kraven på anhöriginvandning, uttrycker sig borgerliga ledarsidor och borgerliga riksdagsledamöter på ett sätt som visar att de inte begriper vad som händer i Sverige. De lever som i en kokong, så avskilda från världen att de inte förstår vad som händer runtomkring dem. Det är skrämmande att se denna verklighetsfrånvända naivitet i samhällsdebatten.
Ju längre detta får pågå, desto hårdare kommer striden att bli mellan de västerländska värderingarna och de totalitära i Sverige. Det är dags att säga ifrån om vilka lagar, regler och värderingar som styr i detta samhälle. Nu.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen