Wall Street Journal: ‘Sverige agerar som ett arabland’

Nu blir det känt i hela världen hur föraktfullt Sverige behandlar israeler. Wall Street Journal skriver i The Swedish Emirate – Malmö follows Dubai’s example and treats Israeli athletes like pariahs:

När Dubai vägrade en israelisk spelare visum för en turnering förra månaden visade tennisvärlden ingen förståelse för det arabiska emiratens förklaring om “säkerhetsskäl”. Inreseförbudet sågs för vad det var — en politisk aktion — och sanktioner inleddes.
Nu ligger tennisbollen på den svenska spelplanen sedan staden Malmö förbjöd tennisfans från att se helgens Davis Cup-match mot Israel. Malmö angav “säkerhetsskäl” till att matchen spelades utan publik…
Som i fallet med Dubai är det politik, inte säkerhet, som är den verkliga orsaken i Malmö. Staden röstade utefter partilinjer om matchen skulle spelas utan publik, och vänsterpartierna vann med 5-4. Det var här inte fråga om att radikaler hotade stadens företrädare till att skämma ut sig inför de israeliska gästerna. Snarare är det radikalerna som styr staden. “Min personliga åsikt är att man inte ska spela någon match överhuvudtaget mot Israel i det här läget”, sa borgmästaren Ilmar Reepalu i januari.
Likt organisatörerna i Dubai var Reepalu rädd att de judiska idrottsmännen skulle uppröra hans medborgare … Likt Dubai borde Sverige tänka över sin generella attityd gentemot Israel — inte bara när det gäller sport. Den nuvarande är opassande för ett samhälle som påstår sig tillhöra de mest toleranta.

Jag kan inte göra några invändningar mot Wall Street Journals karaktäristik av Sverige. Den grova rasism som finns i Mellanöstern är uppenbarligen inte bara rumsren, utan officiell politik i delar av landet.
(Andra om , , , , , , , , , , , , , , , , , i)

Rulla till toppen