Per Schlingmann: orimliga EU-arvoden

Från och med i sommar kommer alla europaparlamentariker, oavsett vilket land de kommer från, att få samma arvode. För de svenska parlamentarikerna innebär det att arvodet höjs rejält – från 54 500 kr per månad till 86 000 kr.
Det är en lönehöjning med 58 procent.
Ja, se EU. Verklighetsfrånvänd är bara förnamnet.
Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann skriver i sin blogg:

Detta är orimligt och det är särskilt olyckligt att det sker just nu. Dels för att vi nu befinner oss i en mycket allvarlig ekonomisk kris och att det är viktigt att alla tar ansvar, dels därför att denna typ av frågor riskerar att ta över de viktiga diskussionerna om europasamarbetet som vi borde föra.

Men det verkar ju nästan vara ett mål i sig för EU: att reta medborgarna. Det gäller ju inte enbart arvoden. Man ägnar sig exempelvis åt en flyttkarusell två gånger i månaden mellan Bryssel och Strasbourg som kostar oss skattebetalare två miljarder kronor om året.
Detta retar mig faktiskt mer än arvoden, för det är ett slöseri utan någon som helst logik. Att politiker vill sno så mycket pengar från skattebetalarna som möjligt är logiskt. Vem vill inte höja sin lön med 58 procent?! Flyttkarusellen är bara dårskap.
Denna union hånar allt vad demokratiska ideal innebär — man håller sig så långt bort från medborgarna som möjligt.
(Andra om , , , , , , , , , , i)

Rulla till toppen