Vänstern och nynazister förenas i ‘Israelkritik’

Så är det då avslöjat hur nära varandra vänstern i Sverige ligger nynazisterna när det gäller så kallad ”Israelkritik”. Nazisterna bedrev ju denna ”kritik” redan på 1930-talet, långt innan Israel fanns. Inför dagens Davis Cup-tennis är man rörande överens, vänstern och national-socialismen.
Svenska folket borde lära sig något av detta: vänstern är lika lite för människors lika värde som nazister. De är lika goda företrädare för våld, hat och förakt för demokrati.
Svenska Dagbladet skriver i ledaren, De kan inte dölja sin väpnade gren:

Den nazistgrupp i Blekinge som tidigare hette Nationalsocialistisk Front, men idag kallar sig Kamratskap Karlskrona, förklarar på sin webbsajt att den ämnar delta i Stoppa matchen-demonstrationen i Malmö. Det är inte första gången nazister uppträder i sådana sammanhang. Under kriget 2006 mellan Hizbollah och Israel höll Göteborgsnazister ”stödaktion för Israels offer” under parollen ”Israel ut ur Mellanöstern” – ett slagord som tycks nå allt större acceptans i den svenska extremvänstern (som dock ännu gömmer sig bakom påstått legitim Israelkritik) …
Man skulle rentav kunna fråga varför Stoppa matchen inte välkomnar nassarna med vidöppen famn. Ett nätverk som redan hyser extremnationalistiska och antisemitiska Hamas-anhängare samt totalitära grupper som Revolutionär Kommunistisk Ungdom har ingen anledning att dra gränsen vid ännu en extremnationalistisk, antisemitisk och totalitär grupp.

De som i dag och i helgen kommer att demonstrera gör det inte för människors fri- och rättigheter — utan tvärtom för rasism, för hat och för våld istället för politiska förhandlingar. Det är huliganer som står för något helt annat än de västerländska värderingarna.
Se också Upsala Nya tidning: Dags att ta Reepalu (S) i örat! , Norrköpings Tidningar i Gatsten och utrikespolitik, Folkbladet i Reepalu öser bränsle på extremisternas brasa och Vestmanlands Läns Tidning i Här i Västerås deltog diktaturen Vitryssland i bandy-VM utan att det blev några protester eller krav på bojkott.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen