SVD går extremisternas ärende

Svenska Dagbladet ger ett helt uppslag med totalt okritisk propaganda år ett mördarband som ljuger lika obehindrat som man tar livet av palestinier som inte lyder: Vi är inte emot judar.
Att SVD kan trycka uttalanden av Hamasledaren Mashaal utan att granska vad hans säger, är en ren kapitulation för totalitära krafter.
Bitte Hammargren må vara en naiv och nyttig idiot för Irans ledarskap likväl som för Hamas. Men att redaktionen för Svenska Dagbladet inte skulle begripa bättre är chockerande. SVD går terroristernas ärende. Man gör reklam för dem vars politiska program går ut på att döda. Och detta tänkande hyllar SVD med ett helt uppslag.
Hamasfürern säger enligt SVD att ”Vi är inte emot judar”. Men om SVD bara för en minut granskade Hamas stadgar och program finner man vad de faktiskt står för:

Artikel 7: Islams tid kommer inte förrän muslimerna bekämpar judarna, när judarna gömmer sig bakom klippor och träd. Stenarna och träden kommer att säga: Oh muslimer, det är en jude bakom mig, kom och döda honom!

Om Hamas i sitt grunddokument inte bara rättfärdigar utan uppviglar varje muslim att döda varje jude, är det då inget SVD anser värdefullt för läsarna att ta del av?
Det här är inget journalistiskt arbete, det är kryperi för totalitära krafter.
Se mer om hur Hamas formulerar sitt politiska mål om att döda alla judar: Fredrik Malm i DN och Per Ahlmark i Liberal Debatt. Se mer hos Yale om Hamas program.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen