Obama ångrar attacker på oppositionen

Trots att Barack Obama under valkampanjen lovade förändring och förnyelse, har hans administration varit grovare i påhoppen på oppositionen än flera presidenter. Vissa har börjar jämföra nuvarande presidentrådgivares nedsättande omdömen om oppositionen med Richard Nixons fiendelistor.
Och i går tvingades Vita huset erkänna att man ångrar attackerna, rapporterar Washington Times i White House admits Limbaugh attacks unhelpful:

Vita huset medgav på onsdagen att kvaliteten i deras offentliga ordväxlingen sjunkit och att attackerna mot den mest kände programledaren i amerikansk radio, Rush Limbaugh, har varit “kontraproduktiv”, även om företrädare för demokratiska partiet samtidigt fortsatt attackerna enligt linjer som godkänts av Obama-administrationen själv.
“Det kan vara kontraproduktivt. Jag medger det”, sa Vita husets pressekreterare Robert Gibbs när han fick frågan om varför han upprepade gånger vid sina pressmöten attackerat Limbaugh och andra medieprofiler som kritiserat president Obamas politik.

Detta medgivande fick republikanerna att göra ett uttalande:

“Nu när Obama-administrationen har insett att man låtit sig distraheras av en strategi för splittring och manipulation som är kontraproduktiv, vill republikanerna i kongressen uppmana administrationen att förena sig med oss i ett partiöverskridande, nationellt samtal om hur vi skapar jobb, stimulerar småföretagandet och genomför skattesänkningar för medelklassen”, sa Brad Dayspring, medarbetare till Eric Cantor, ledande republikan från Virginia.
“De borde be om ursäkt till det amerikanska folket för att man godkänt den här taktiken och återgå till seriöst arbete”, fortsatte Dayspring.

Det här är naturligtvis utslag av det vanliga partikäbblet i Washington DC. Men visst är det anmärkningsvärt att Barack Obama hemfaller åt gammalt vanligt käbbel, när förnyelse (“Change”) var hans viktigaste tema i valrörelsen. De här citaten visar ju att Obama brutit mot hans mest centrala vallöfte. Detta är allt annat än förnyelse.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen