Patientmakt blir EU-valfråga

En högervänsterfråga kan komma att bli viktig i EU-valrörelsen: rätten för patienter att söka vård utomlands, rapporterar Svenska Dagbladet i EU-Vård: Stärkt patientrörlighet. Vänstern vill hindra människors frihet, de borgerliga vill stärka patientmakten genom att underlätta för människor att söka vård inom Europa:

På vänsterkanten är man helt enkelt mer skeptisk till det här med att låta offentlighetens tjänster integreras med EU:s fria rörlighet. Kanhända beror det på att ju mer vi patienter rör oss över gränserna, desto mer jämför vi vad våra grannar inom EU får för sina skattepengar. Det borgar för besvärliga välfärdsdiskussioner för politikerna på hemmaplan.
Vad de skeptiska EU-parlamentarikerna glömmer är att de inte valts in med uppdraget att förenkla livet för partikollegerna hemma, utan för väljarna.

Vänstern vill behålla makten hos den byråkratiska överheten, de borgerliga vill ge medborgarna makten.
Så ser alternativen ut.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen