Obama förklarar krig mot företagare och entreprenörer

Den i USA välkände ekonomiske kommentatorn och programledaren Larry Kudlow riktar svidande kritik mot president Obamas ekonomiska politik i sin krönika i NBC, Obama Declares War on Investors, Entrepreneurs, Businesses:

Han förklarar krig mot investerare, entreprenörer, småföregare, stora bolag, privat sparande och riskkapitalfonder. Det är innebörden av hans tillväxtfientliga skattehöjarförslag som saknar allt sunt förnuft — såväl när det gäller att lindra recessionen som för att långsiktigt skapa förutsättningar för en växande ekonomi.
Att höja marginalskatterna för framgångsrika inkomsttagare, kapitalplacerare och alla privata sparfonder är ett resultat av Obamas vänsterinriktade sociala vision och står i motsats till hans ekonomiska återhämtningsplan.

Larry Kudlow berättar att de så positiva förhoppningarna på Obama börjar falna:

Här på Wall Street har en hel del av Obama-supportrarna — särskilt hedgefondstyperna som röstade för ”förändring — börjat bli disillusionerade när de ser hur Obama och finansminister Geithner agerar.
Det växer fram en önskan om ångervecka.
Så frågan är när de konservativa ska våga säga: Vad var det vi sa?

Ja, det är nog dags för Amerika att ta ner Obama på jorden. Om hans vänstertendenser får gå för långt kan det skada hela världsekonomin. Obama behöver motargument, så att politiken inte drivs för långt i socialistisk riktning.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,)

Rulla till toppen