Maud Olofsson växer med uppgiften

Hanteringen av den politiskt extremt känsliga frågan om Saab, liksom den lika känsloladdade energipolitiken och kärnkraften, har satt näringsminister Maud Olofsson på svåra prov. Det är i svårigheter som ledare visar sin verkliga kapacitet. Och Maud Olofsson har visat att hon har mod.
Hon har inte fumlat, famlat och mumlat (som Mona Sahlin), utan sagt rakt och tydligt vilka villkor som gäller. Det är farligt och riskfyllt, men jag får känslan av att Olofsson växer när hon möter utmaningar.
I Expressen skriver Anna Dahlberg, Modiga Maud:

Det är bara att erkänna: Jag har underskattat Maud Olofsson. [Hennes] “extreme makeover” [av centerpartiet] har varit lika nödvändig för Alliansens framgångar som Fredrik Reinfeldts omstöpning av Moderaterna. Men den har fått betydligt mindre uppmärksamhet. Jag hoppas att de svårflörtade väljarna belönar Mauds mod.

Ja, den borgerliga Alliansen behöver ett parti som tar företagsamhetens villkor på allvar, som sätter entreprenörskapet i fokus. Ska nya företag växa fram måste småföretagen få en mer liberal miljö att verka i. När nya Moderaterna mer tar avstamp i fackliga perspektiv måste andra perspektiv företrädas av en stark röst inom Alliansen. Maud Olofsson fyller nu den rollen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen