Obama får lågt betyg av ekonomer

Wall Street Journal genomför kontinuerligt undersökningar bland en rad ledande ekonomer om vad de anser om den amerikanska regeringens ekonomiska politik. Och den nya administrationen imponerar inte, Obama And Geithner Get Low Grades From Economists:

President Barack Obama och finansminister Timothy Geithner får fallande betyg för deras försök att få fart på ekonomin från deltagarna i Wall Street Journals senaste enkätundersökning.
Ekonomernas bedömning står i stark kontrast till president Obamas popularitet i opinionsmätningarna … En majoritet av de 49 ekonomerna som deltagit säger att de är missnöjda med administrationens ekonomiska politik …
Ekonomernas negativa betyg markerar en vändning i deras uppfattning. I december, före det att Obama svurit in, sa tre fjärdedelar att den inkommande regeringens ekonomiska team var bättre än det utgående Bush-teamet. Men finansminister Geithners senaste betyg är lägre än det som förre finansministern Henry Paulson fick i januari.

Återigen ser vi hur Obama skapar höga förväntningar, men han infriar dem inte.
Kan det varit insikt om detta som gör att Obama inte framträder lika triumfatoriskt längre? När presidenten igår skulle underteckna det senaste ekonomiska paketet skedde det i skymundan, utanför rampljuset, rapporterar AP:

Obama signerade paketet privat, olikt en rad tidigare signeringar som skedde med fanfarer.

Politik är inte bara att hålla tal och framföra otydliga löften om hopp. Det är framför allt att agera och fatta svåra beslut. Ingenting har fått mig att ändra min uppfattning att John McCain hade varit bättre för USA och bättre för världen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,)

Rulla till toppen