Nyhetsmedierna förteg öppet antisemitiska slagord

Inga svenska nyhetsmedier skrev om att helgens demonstration mot Davis Cup-matchen innehåll öppet antisemitiska slagord. Dagens Nyheter skrev tvärtom att, förutom några få bråkmakare, ”övriga deltagare skötte sig exemplariskt”.
Det krävs en ledarskribent för att avslöja sanningen: hoten om att fördriva alla judar var tydliga i de arabsiaka slagorden som skreks. Bara Per Gudmundson på Svenska Dagbladet, samt NWT:s ledare, har brytt sig om vilket budskap demonstranterna faktiskt framförde, Varken fredligt eller lugnt:

Ramsan, som riktar sig specifikt mot judar och inte mot staten Israel, är vanlig i Mellanöstern. Att den förekommer ihop med Hamasflaggan är väntat. Hamas är en antisemitisk rörelse som hänvisar till Sions vises protokoll i stadgarna. Detta är väl känt även för den som inte talar arabiska.

Men svenska medier undanhöll detta budskap från sina läsare och tittare. Varför? Anser svenska journalistkåren att denna rasism och detta hat mot judar är något fullt naturligt och rimligt? Eller är man bara så totalt okunnig om vad som sker i Sverige att man inte förstår?
Jag vill tro att det är total okunnighet som är svaret.
Samtliga svenska nyhetsredaktioner har missat att förmedla det verkliga budskapet från en demonstration man just har bevaktat intensivt.
Vad säger det om journalistkåren och medieredaktionernas kvalitet? Väldigt mycket.
Redaktionerna bör ha krismöten om sin oförmåga att rapportera vad som hänt. Om sin brist på kunskap. Om sin naivitet.
Se bild- och ljudbevisen som medierna blundade för, men inte YouTube.(Andra om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , i)

Rulla till toppen