Muslimsk ledare försvarar hedersmord

Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov menar att de sju kvinnor som hittades dödade vid vägkanten utanför Groznyj ”förtjänade att dö”, rapporterar DN i Tjetjeniens president försvarar hedersmord:

– De hade undermålig moral och blev rätteligen dödade av sina manliga släktingar, sade Kadyrov till journalister i Groznyj …
Kritikerna menar att Ramzan Kadyrov håller på att införa sharia-lagar i Tjetjenien – för att hålla sig väl med radikala islamister … Kadyrov beskriver kvinnor som mannens egendom och säger att kvinnans främsta uppgift är att föda barn. Sedan länge har påbud införts om att flickor och kvinnor ska ha håret täckt på skolor, universitet och i offentliga byggnader. Kadyrov uppmuntrar också tjetjenska män att ta sig flera kvinnor, trots att månggifte är föbjudet i Ryssland.

Vill vi att denna sortens värderingar ska få fäste också i Europa? Är det dessa värderingar som ska integreras i svenskt samhällsliv? Om inte, kanske det vore bra om svenska myndigheter fick bli tydligare med vad som gäller i det här landet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , ,, , )

Rulla till toppen